Kreativt hantverk med metaller och färg för lärare

Vill du prova på emaljering, gjutning, anlöpning och anodisering? Är du nyfiken på hur färgerna uppstår i tunna oxidskikt? Letar du inspiration till ett ämnesövergripande samarbete mellan bild, slöjd, fysik, matematik, kemi eller teknik? I samarbete med KRC erbjuds LMNT:s medlemmar en möjlighet att prova hantverk med metaller och färg.

Anders Hansson, tidigare lektor på gymnasieskolan Rudbeck i Sollentuna, leder aktiviteten som innehåller emaljering, gjutning, anlöpning och anodisering. Platsen är KRC:s lokaler på Stockholms universitet. Det finns tre möjliga datum: torsdag 13 juni, onsdag 14 augusti eller torsdag 15 augusti. Samtliga tillfällen är kl 17-20.

I övningen kan förekomma arbete med heta metallbitar vilket kräver försiktig hantering och användande av degeltång, men i övrigt finns inga nämnvärda risker. Använd dock oömma kläder.

Aktiviteten är kostnadsfri för dig som är medlem i LMNT. Det ingår även mat, dryck och fika. För den som vill göra större smycken kan en materialkostnad tillkomma. I samband med anmälan betalas en deposition på 150 kr. Denna återfås på plats, eller vid avanmälan minst tre dagar innan.

Anmälan görs senast 1 augusti genom att maila till suheyla@lmnt.org eller via formulär på https://bit.ly/3KwPJs1. Mer information hittar du på i följande fil eller genom att kontakta Anders.

Välkomna!

Anders Hansson
andershansson357@gmail.com
https://www.facebook.com/andershansson357/